Top 10 savjeta za odgoj Patuljastog šnaucera

Jeste li spremni za početak Šnaucer treninga ?


Učenje Patuljastog šnaucera na naredbePatuljasti šnaucer je pas s kojim je lako trenirati, ukoliko koristite pravilan pristup i tehnike. Oni vole biti s ljudima i žele ugoditi svojim vlasnicima. Prije svakog učenja moramo najprije ostvariti ugodnu i opuštenu atmosferu.

Zbunjen ili uznemiren pas nije pribran i sposoban za učenje pa moramo biti darežljivi sa pohvalama. Mora vam biti jasno da pas osjeća da li ga pohvaljujete tek tako ili se radi o srdačnoj pohvali zbog nečega što vas je uistinu razveselilo. Morate razlikovati pohvalu od nagrade. Nagrada je samo dodatak i ona ne može nadomjestiti toplu i iz srca upućenu pohvalu.

 

 

 

Top deset savjeta:

Trening i odgoj patuljastog šnaucera

1. Započnite trenirati svoje šnaucer štene u ranoj dobi. Iako su bebe štenci uče vrlo brzo, željni su učenja i otkrivanja novih trikova.

2. Izbjegavajte davanje naredbe psu ako znate da je ne možete provesti. Šnauceri su inteligentni psi. Svaki put kad date naredbu i ne provedete je, on saznaje da naredbe nisu obavezne!

3. Trenirajte svog psa nježno i humano. Učite ga koristeći pozitivne, motivirajuće metode. Cijeli trening neka bude zabavan i ugodan za vas i njega. Ako trening postane malo zamoran, prekinite ga i odvojite malo vremena za igru.

4. Koristite autorativno naredbu NE. Kad dajete naredbu, vaš ton glasa treba biti miran i autorirativan, ne smije biti oštar i glasan. To vrijedi čak i ako vaš šnaucer ne reagira na početku.

5. Započnite trening sa svojim šnaucerom u kući ili vrtu. Ako vaš pas reagira dobro na vas kod kuće, on će sigurno imati veću pažnju na otvorenom. Ako kod kuće na pokazuje preveliku zainteresiranost za učenje, na otvorenom to će biti još gore, pažnju će mu odvlačiti drugi psi, mačke, ljudi , itd.

 

Učenje naredbi Patuljastog šnaucera

6. Jedna vaša naredba jednaka je jednoj radnji psa. Dajte vašem pasu samo jednu naredba maksimalno dvije, te ih onda lagano provedite. Ponavljanje naredbi učinit će vašeg Šnaucer zbunjenim. To ga također može naučiti (ako ponavljete naredbu više puta)da je to blef. Ponavljati psu „sjedi“, „sjedi“, „sjedi“, „sjedi“ nije afikasno ni djelotvorno Jednostavno dajte vašem pas naredbu (prisjeti se točke 4.) "sjedi", nježno ga stavite i taj položaj, te ga zatim pohvalite.

7. Sve je u dobroj komunikaciji. Oštrim pristupom prema psu za vrijeme treninga možete našteti njegovu karakteru, temperamentu i želji za učenjem. Takav pristup ugroziti će vaš odnos - želite li da vas se vaš pas boji kad mu prilazite? Također ćete propustiti svu zabavu koju pozitivan pristup treningu može ponuditi.
8. Koristite ime vašeg šnaucera na pozitivan način. Kada trenirate sa svojim šnaucerom pokušajte ne koristiti njegovo ime kao upozorenje ili za kaznu. On mora imati povjerenje da kad čuje svoje ime, dobre stvari će se dogoditi. Njegovo ime uvijek mora biti riječ na koju će on veselo reagirati, a ne sa neodlučnosti ili strahom.

9. Ne dajte puno pažnje vašem psu kad se loše ponaša. Šnauceri vole pozornost. Ako on dobiva puno pažnje i manipulacije kad dođe kod vas on će se nastaviti ponašati tako. Koristite naredbu NE ili neku drugu riječi koja vam znači da prestane s takvim ponašanjem, a zatim ga ignorirajte.

 

10. Budite strpljivi. Rim nije izgrađen u jednom danu i šnaucera ne ćete obučiti u dan. Ali ćete vi biti ponosni nakon nekoliko tjedana redovitog treninga, biti ćete sretni jer ćete dobiti prijatelja dobrog ponašanja i pratioca za život.

 

Photograph by Patuljasti šnaucer