Agility za Patuljaste šnaucere

Agility - Što je to?

Agility za Patuljaste šnaucereAgility je natjecanje u kojem mogu sudjelovati svi psi. Pas, potpuno usklađen sa svojim vodičem odrađuje postavljenu stazu te time pokazuje svoju inteligenciju i vodljivost. Ovaj sport zahtjeva usklađenost i razumijevanje između vodiča i psa, stoga je neophodno da sudionici imaju osnove poslušnosti i odgoja. Sami cilj agilitya je postizanje prilagodbe psa njegovom okruženju kroz odgojnu i sportsku igru.

Ako u vašem gradu postoji kinološki klub koji ima organizirani agility trening i ako ste vi atletski tip ili vam fali malo vježbe svakako vam preporučamo da se uključite s vašim Patuljastim šnaucerom na agility treninge. Nema boljeg načina de se potpuno povežete s vašim Patuljastim šnaucerom.

Opširnije:Agility za Patuljaste šnaucere

Top 10 savjeta za odgoj Patuljastog šnaucera

Jeste li spremni za početak Šnaucer treninga ?


Učenje Patuljastog šnaucera na naredbePatuljasti šnaucer je pas s kojim je lako trenirati, ukoliko koristite pravilan pristup i tehnike. Oni vole biti s ljudima i žele ugoditi svojim vlasnicima. Prije svakog učenja moramo najprije ostvariti ugodnu i opuštenu atmosferu.

Zbunjen ili uznemiren pas nije pribran i sposoban za učenje pa moramo biti darežljivi sa pohvalama. Mora vam biti jasno da pas osjeća da li ga pohvaljujete tek tako ili se radi o srdačnoj pohvali zbog nečega što vas je uistinu razveselilo. Morate razlikovati pohvalu od nagrade. Nagrada je samo dodatak i ona ne može nadomjestiti toplu i iz srca upućenu pohvalu.

Opširnije:Top 10 savjeta za odgoj Patuljastog šnaucera

Photograph by Patuljasti šnaucer