Odgoj šteneta pomoću transportera ili kaveza

Naučite štene pomoću transportera da obavlja nuždu vani 

Odgoj šteneta pomoću transporteraU početku štene ne može cijelu noć ostati čisto.  Treba iskoristiti njegovu biološku osobinu, da nikada neće obaviti nuždu u vlastiti ležaj. Tu nam može pomoći transporter ili kavez. Kako?  Patuljasti šnaucer će vrlo lako uz pomoć malo poslastica i pohvala naučiti spavati u transporteru. Transporter tokom noći stavite uz vaš krevet gdje će vas štene osjetiti i mirno spavati.

Uz krevet čete ga moći čuti kad se uznemiri i ima potrebu da obavi nuždu, to vama znači da imate noćni izlazak. Noćnih izlazaka ne mora uopće ni biti ukoliko šnaucera pravilno hranite i izvedete ga na „poštenu“ večernju šetnju prije spavanja. Vaš patuljasti  šnaucer će mirno spavati u svom transporteru do jutarnjih sati ukoliko ste ga izveli prije spavanja. 

Ukoliko primjetite da šnaucer mokri u stanu pustite ga da obavi do kraja. Vjerojatno ste mislili ga izvesti poslije ručka ili ste još nešto htjeli obaviti, dogodit će se, ništa strašno.

Nikako ga ne smijete prestrašiti za vrijeme nužde. Tek kad obavi "naljutit" ćete se na njega ponavljajući više puta "fuj" uz kratko i brzo stresanje za kožu vrata. 

Transporter za štene

Zapamtite da nikada ne smijete vašeg Patuljastog Šnaucera:

-  nosom gurnuti u urin  ili izmet

-  udariti za kaznu

-  odvesti ga do njegovog mjesta za obavljanje nužde i tamo na njega vikati.

 

Zapamtite da vašeg Patuljastog Šnaucera na mjestu za obavljanje nužde uvijek samo hvalimo.

Ukoliko vaš patuljasti šnaucer obavi nuždu u stanu, to mjesto morate oprati i neutralizirati od mirisa. Za to možete koristiti vodom razrijeđen ocat (1:4) ili različite osvježivače. Ne savjetujemo učenje psa da mokri na novinski papir ili u pijesak (kao kod mačaka). To možete učiniti samo u slučaju kada vam se stan nalazi na šestom katu u zgradi bez lifta. Ukoliko to naučite vašeg šnaucera događat će vam se da će pas s igre izvana sav nervozan trčati u kuću da obavi nuždu na svom mjestu pa onda opet stat pred vas i tražiti da ga izvedete vani na igru.

 

Photograph by Patuljasti šnaucer