Mjesto za šnaucera

Mjesto u stanu za vašeg Patuljastog šnaucera

Jastuk za patuljastog šnauceraPatuljasti Šnaucer je poznat po svojoj su društvenosti i najbolje se osjeća u krugu svoje obitelji. Vaš šnaucer bi trebao imati u stanu svoje mjesto s kojega će lako pratiti sva događanja. Odaberite mu mjesto gdje se najviše zadržavate. Njegovo mjesto treba biti mirno, ne smije se nalaziti na propuhu i ne smije biti vama na prolazu. Oni vole mir i veći dio svog života će prespavati, što im je neophodno da bi se dobro osjećali.

 

Ali isto tako dok je šnaucer još štene, on spava jednim okom otvorenim, pratit će svaki vaš pokret, sve dok se ne opusti na boravak u stanu i ne navikne na vaše pokrete i odlaske iz sobe. 

U većini slučaja pripremit ćemo im ležaj, kupljeni jastuk ili neki kojeg ste sami napravili. Vaš šnaucer voli uzvišena mjesta, jer vas tako ima na oku. Najvjerojatnije će vaš patuljak odabrati kauč ili fotelju za svoje mjesto, na vama je kao njegovom vlasniku da mu to dopustite ili ne. Ali zapamtite da se svi ukućani moraju s tim složiti jer ako mu jedan ukućan to dopušta, drugi mu to isto ne smije braniti. 

Patuljasti šnaucer na kaučuMjesto vašeg šnaucera treba češće čistiti, na kauč ili fotelju stavite neki prekrivač. Jastuk ili pokrivač redovito prozračite i slobodno operite. Zapamtite da je higijena jedan od najvažnijih uvjeta za dobar suživot vas i vašeg šnaucera.

Vaš patuljasti šnaucer će imati svoje dnevno mjesto i mjesto za spavanje, opet vam tu preporučamo transporter ili kavez. Transporter stavite do svog kreveta i vaš šnaucer će se uistinu dobro osjećati pokraj vas, a i vi ćete biti zadovoljni što je pokraj vas jer patuljasti šnaucer je tako privrženo biće da vam se jako brzo uvuče pod kožu. 

Na vam ostaje da li ćete ponekad dopustiti šnauceru da dođe k vama u postelju, mnogo vlasnika šnaucera bez poteškoća dijele krevet sa svojim patuljkom. Ako pas spava na ležaju jastuku ne držite isti na postelji nego pored nje, a ako spava u transporteru, ostavite mu ga otvorenim ako se po noći poželi vratiti u njega. Noć je najduže razdoblje kad možete biti zajedno. Radi toga je noćni boravak šnaucera pokraj vas njemu posebno važan. Osim toga patuljasti šnaucer uživa u vašem mirisu i mirisu vaše odjeće u ormaru. Ako ne dopuštate vašem šnauceru da bude blizu postelje, neka spava ispred spavaće sobe.

Photograph by Patuljasti šnaucer