Odgoj šteneta pomoću transportera ili kaveza

Naučite štene pomoću transportera da obavlja nuždu vani 

Odgoj šteneta pomoću transporteraU početku štene ne može cijelu noć ostati čisto.  Treba iskoristiti njegovu biološku osobinu, da nikada neće obaviti nuždu u vlastiti ležaj. Tu nam može pomoći transporter ili kavez. Kako?  Patuljasti šnaucer će vrlo lako uz pomoć malo poslastica i pohvala naučiti spavati u transporteru. Transporter tokom noći stavite uz vaš krevet gdje će vas štene osjetiti i mirno spavati.

Opširnije:Odgoj šteneta pomoću transportera ili kaveza

Mjesto za šnaucera

Mjesto u stanu za vašeg Patuljastog šnaucera

Jastuk za patuljastog šnauceraPatuljasti Šnaucer je poznat po svojoj su društvenosti i najbolje se osjeća u krugu svoje obitelji. Vaš šnaucer bi trebao imati u stanu svoje mjesto s kojega će lako pratiti sva događanja. Odaberite mu mjesto gdje se najviše zadržavate. Njegovo mjesto treba biti mirno, ne smije se nalaziti na propuhu i ne smije biti vama na prolazu. Oni vole mir i veći dio svog života će prespavati, što im je neophodno da bi se dobro osjećali.

 

Opširnije:Mjesto za šnaucera

Kućna čistoća

Kućna čistoća i higijena

Štene u kući ili stanuDolaskom štenca u kuću ili stan prvi problem s kojim smo suočeni je kućna čistoća. Taj  problem moramo ozbiljno shvatiti i biti strpljivi i dosljednji u nastojanju da našeg patuljka naučimo i naviknemo na kućnu higijenu. Štene bi trebali cijelo vrijeme imati na oku i pri prvom pokušaju vršenja nužde odmah iznijeti van ako je moguće ili na pripremljenu pelenu gdje štene možete učiti da vrši nuždu.  Kako štene patuljastog šnaucera do 6 mjeseci starosti jede tri obroka dnevno možete biti sigurni da će obaviti nuždu u vrlo kratkom periodu nakon obroka.

Opširnije:Kućna čistoća

Photograph by Patuljasti šnaucer