Što ne jesti

Što Patuljasti šnaucer ne smije jesti?

Psi ne smiju jesti čokoladuNažalost, brojne su stvari koje svakodnevno upotrebljavamo u kući i uzimamo ih zdravo za gotovo, a potencijalno mogu biti vrlo opasne za zdravlje vašeg psa. Bitno je da toga postanete svjesni, jer kao što znate, psi su po prirodi "čistači" i često će pojesti bilo što, što im dopadne šapa. Poneki psi nalikuju na pokretne kante za smeće. Također je važno biti svjestan opasnosti koje vrebaju u kući, jer je njihov osjet njuha toliko dobro razvijen, da će lako nanjušiti i ono za što mislimo da je jako dobro skriveno.

Jedna od ovih naizgled bezazlenih tvari je obična čokolada. Nedavno je objavljeno kako je čokolada bogata antioksidansima korisnima ljudima, no potencijalno je smrtonosna za ljubimce, a posebno za pse. Uglavnom ne utječe na mačke budući da one ne mare za okus čokolade, no psi je obično obožavaju. Različite pasmine pasa različito reagiraju na nju. Srž problema je u tome što čokolada sadrži različite kemijske spojeve poznate pod nazivom metilksantinski alkaloidi (neke vrste sadrže više ovih spojeva od drugih).

Opširnije:Što ne jesti

Recepti

Poslastice i keksići za Patuljaste šnacere iz vlastite pećnice


Keksići od pileće jetrice


- Pola kg pilećih jetrica
- Dvije žlice češnjaka u prahu ( može i par režanja pravog)
- Pola šalice malsaca / ulja (može i maslinovo ulje) (od 1 dcl)
- Šalica brašna (od 2 dcl)
- Šalica palente (od 2 dcl)
- Šalica vode (od 2 dcl)
- Možete dodati 1-2 jaja ( onda će keksići biti mekani)
Priprema: Sve sastojke izmješati u posudi. Peku se 30-40 min na 200 stupnjeva . treba ih odmah narezati, pa ostaviti da se hlade i stisnu.

Opširnije:Recepti

Čime hraniti

Čime hraniti Patuljastog šnaucera

Orijen hrana za pseKad dovedete svog Patuljastog šnaucera kući nemojte mu dati bilo koju pseću hranu. Sva pseća hrana nije jednake kvalitete, niti nema jednaku prehrambenu vrijednost i ne nude jednaku podršku imunološkom sustavu vašeg ljubimca. Puno komercijalnih vrsta pseće hrane sadrže kemikalije i prehrambene derivate, koji mogu biti štetni za zdravlje vašeg šnaucera! Razmislite o tome, raspitajte se što koju hranu dati vašem Patuljastom šnauceru, jer prehrana je temelj koji šnaucer treba za zdravlje i dugovječnost.

Kao vlasnik Patuljastog šnaucera možete biti zadovoljni jer ste u u financijskoj prednosti da vašem ljubimcu priuštite kvalitetniju hranu s obzirom da je malen i potrebna mu je manja količina hrane nego većim psima.

Opširnije:Čime hraniti

Pravilno hranjenje

Ponašanje Patuljastog šnaucera prilikom hranjenja

Hranjenje Patuljastog šnauceraPatuljasti šnauceri su izrazito uporni i čvrsta karaktera i od prvog dana morate uvesti red i napraviti stalan raspored hranjenja. Dok je vaš Patuljasti šnaucer još uvijek štene, odnosno do 6 mjeseci starosti dajemo mu hranu tri puta na dan oko 40-50 gr. suhe hrane primjerene hranjenju štenaca. Nakon 6 mjeseci prelazimo na dva obroka od 50 gr. dnevno. Patuljasti šnaucer ima snažno razvijen osjećaj za red pa ga morate, ukoliko je ikako moguće, hraniti svaki dan u isto vrijeme. Nemojte vašeg šnaucera previše hraniti jer opterećeni viškom hrane izloženi su opasnosti od izvrtanja (torzija) želuca, što je vrlo opasno i bez brze kirurške intervencije smrtonosno. Ponekad torziju može izazvati i obično uspinjanje na ogradu. Opasnost od prevrtanja želuca uvelike se smanjuje pravilnom prehranom.

Opširnije:Pravilno hranjenje

Photograph by Patuljasti šnaucer