Cesar Millan ima Patuljastog šnaucera

Cesar Millan Patuljasti šnaucer

Vjerujem da svi koji imaju psa, a i mnogi koji nemaju znaju tko je Cesar Millan. Cesar je jedan od najtraženijih specijalista u području rehabilitacije pasa. Cesar ima neobičan dar za komunikaciju s problematičnim psima, od sramežljivih doga do nasilnih čivava, Cesar vidi svijet kroz njihove oči. 

Njegovi nevjerojatni uspjesi u rehabilitaciji agresivnih, uplašenih, lijenih, kompulzivnih i ljubomornih pasa te njihovih obitelji koje uglavnom ne znaju kako njihovo ponašanje pridonosi psećim mušicama, osvojili su srca mnogih.

Cesar je 2009. pripremajući se za novu sezonu i pisanje knjige "Kako odgojiti savršenog psa" uzeo štene patuljastog šnaucera crno srebrne boje koji se zove "Angel".

Prema riječima Cesara, patuljastog šnaucera je odabrao da bude glavni lik u knjizi kojom će nam pokazati kroz primjere i stvarne situacije u životu Angela kako odgojiti savršenog psa.

Vjerujem da mu to neće biti veliki problem, pogotovo kad je šnaucer u pitanju. U svom video u kojem predstavlja Angela, ističe koliko je važno kupiti štene od provjerenog uzgajivača

 

Cesar Millan sa svojim šnauceromCesar ima više od 20 godina iskustva sa psima. Njegov jedinstveni dar za pse razvio se na farmi njegova djeda u Meksiku. Sada, u njegovu Centru za pseću psihologiju u Los Angelesu prima više od 100 poziva tjedno od očajnih vlasnika. Kada ljudi zovu Cesara, već se nalaze u krizi. On je pomoć u hitnim slučajevima i često zadnja nada za ljubimce koje bi inače uspavali ili dali.

Cesarova metodologija razvila se iz njegovog razumijevanja psećeg čopora. Njegovu metodu krasi jednistvena metoda "Moć čopora". Njegov čopor od 50 pasa koji uključuje rotweilere, pit bule i njemačke ovčare živi u potpunom skladu. Većina trenera životinja se posvećuje samo jednoj, no Cesar često koristi čopor kao prirodnu društvenu pseću jedinicu pri rehabilitaciji nestašnih pasa.

 

 

Šaptač psima s Patuljastim šnauceromCesar je rođen u Culiacanu u Meksiku za vrijeme uragana koji je otpuhao krov njegove obitejske kuće. Djetinjstvo je proveo na djedovom ranču uz čopor pasa koji su mu bili najbliži prijatelji. Djed ga je naučio najvažnijoj lekciji po kojoj se ravna i danas: "Nikad ne radi protiv Majke prirode."

Cesar se rado sjeća kako je gledao "Rin Tin Tina" i "Lassie" dok je živio u Meksiku i bio je impresioniran sposobnošću trenera tih pasa pa je došao u SAD učiti od njih. Njegova sposobnost s psima je ubrzo postala očita i njegovi klijenti su počeli tražiti njegovu pomoć sa svojim psima.

 

 

 

Photograph by Patuljasti šnaucer