Čišćenje ušiju

Njega i čišćenje uši Patuljastog šnaucera

Čišenje uši Patuljastog šnauceraČišćenje ušiju kod Patuljasti šnaucera još je jedan važni dio vaše tjedne rutine. Iako većina Patuljastih šnaucera ne voli čistiti uši, to je nužno zlo kako bi se spriječile razne infekcije uha. Vrlo je važno da iščupate dlaku iz ušiju kod patuljastih šnaucera. „Frizer“ vašeg psa taj bi postupak trebao provoditi svaki put kad psa odvedete na šišanje.

Mala pomoć pri čupanju dlake iz ušiju je pseći puder namjenjen baš u tu svrhu da uspori rast dlake u uhu. Vama kod kuće preporučavamo da redovito pregledavate unutrašnjost uha i po potrebi je očistite mekom krpom ili vatiranim štapićima.

 

 

 

Čišenje ušiju Patuljastog šnauceraMasnoću iz uha odstranite pažljivo, pazeći da je ne potisnete dublje u unutrašnjost! Možete koristiti neutralne kapljice za uši, koje ćete dobiti u specijaliziranim trgovinama za pse. Dobro je ako vam veterinar (uzgajivač) najprije može pokazati kako se to radi. Masnoća iz uha je, naime, prirodna tvar koja služi za čišćenje ušnog kanala, ali ako je ima previše morate ići veterinaru, koji će propisati odgovarajuće kapljice. Primijetite li da je psu u tijeku kupanja ušla voda dublje u uho, morate je pažljivo odstraniti vatom ili vatiranim štapićem.

 

 

 

 

 

 

 

Photograph by Patuljasti šnaucer